vineri, 3 februarie 2017

Ce ar trebui sa revendice cei din strada

Imi pare bine ca oamenii ies in strada, si mai ales ca sunt contra hotiei. Si da, o lege trebuie abrogata in acest sens, al stoparii furtisagurilor. Legea aceea e legea drepturilor litigioase, creatia dnei Macovei, aprobata de presedintele Basescu. Ea a deschis intr-adevar calea furtisagurilor.
Fara ea, finul lui Basescu, printul Paul, nu ar fi ajuns bogat, dar nici macar presedintele Basescu, un fost marinar bisnitar, nu ar fi ajuns mosier, ce este acum. Legea asta i-a scos pe ei si pe multi altii din clica lor, cum se spune. Bine, Basescu ar spune mai bine decat mine, el cunoaste argoul infractorilor, unde mai fora uneori si scotea cuvinte ca "edec", al caror sens noi nu-l cunosteam. Dl. Basescu era el insusi un edec al infractorilor, adica un fel de tartor, un stalp al unei bande la care ei se intotc in conditii grele.
Daca vrem ca hotia sa inceteze, aceasta lege trebuie abrogata in primul rand. Apoi, daca vrem si bani, adica daca vrem si recuperarea prejudiciilor, tot ce s-a luat pe baza acestei legi in mod abuziv, nu de catre proprietari si de la rudele lor, trebuie confiscat. Stiu, ar fi multe victime din mediul politic, nu ne convine. Dar asta e problema cu furtisagurile. Nu ca i-as lua apararea lui Dragnea sau PSD-ului, cu care nu am votat niciodata, pentru ca stramosii mei s-ar rasuci in mormant, daca as pune stampila pe urmasii comunistilor. Asta nu inseamna ca trebuie sa-i blamez si pentru tot raul din Roamnia. 

Niciun comentariu: