luni, 6 februarie 2017

Ce nu stiu cei din strada. Alta intrebare. De mai multe ori

Manupularea e ceva comun in ziua de azi. Admitand ca manipularea e pe toate partile, voi insista asupra manipularii mai putin discutate, cea a strazii. Stiu cei din strada, de la guvern, ca unii oamnei au pierdut sume apreciabile, la veniturile lor, din cauza faptului ca guvernul nu a fost investit la timp, iar noile prevederi nu au intrat in vigoare? Luna asta, pensionarii au pierdut bani, pentru ca au platit impozite si CAS, daca aveau pensiile intre 1000 si 2000 lei. Si nu e singura pierdere. Pentru unii oameni conteaza.
O alta intrebare, cum se spune mereu acum e ca daca cei din strada au auzit de dizidentul Liviu Antonesei, de activitatea lui din timpul dictaturii si de recenta lui scrisoare? E oare Iohannis sau Turcan sau Nicusor Dan mai democrat decat acest dizident? Atunci de ce oamenii ii asculta pe ei, nu le Liviu Antonesei? De ce nu se uita la pozitia lui?
E clar ca e o manipulare puternica. De unde proveneau florile alea, bratele de flori din piata? Florile sunt scumpe, cum se stie. Cum de e acum atat de usor cu cazarea gratuita in Bucuresti? Cum isi permit hostelurile sa o ofere? Cum de gradnitele acum ofera servicii gratuite, iar parintii erau disperati doar acum cateva saptamani ca nu au cu cine lasa copiii, cand din cauza zapazeii s-au inchis gradinitele si scolile? Despre ce vorbim? Au timp protestatarii sa vada de unde a inceput tot? Se intreaba daca ceea ce fac e in interesul lor?
Acum ar trebui sa se simta satisfacuti. Ordonanta a fost abrogata. Vor sa cada guvernul! Pai de ce? Daca doua exhipe de fotbal de maidan au un match, dupa ce au obtinut rezultatul, se felicita si asteapta data viitoare pentru revansa. Dar nu si politicienii, care se considera oameni educati, nu fotbalisti de divizia n. 

Niciun comentariu: